Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wordpress-seo domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/asirubin/domains/asirubin.co.il/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
הפחתת מזונות - אסי רובין משרד עורכי דין

הפחתת מזונות

האם ניתן להפחית מזונות שנקבעו בפסק דין חלוט? והאם קיים הבדל בין פסק דין למזונות לבין הסכם למזונות?

כלל ידוע במשפט האזרחי הוא סופיות הדיון, קרי, החשיבות הגדולה בכך שכאשר בית משפט נתן את פסק דין חלוט (שחלפו המועדים לערער אודותיו) הצדדים יכולים להסתמך על כך שלא יהיו בו עוד שינויים.

בדיני המשפחה, המציאות המורכבת בה נמצאים הצדדים להליך ובעיקר לנוכח כך שמציאות זו נמשכת שנים ארוכות עד כדי חיים שלמים, יתכנו מצבים בהם ניתן לשנות פסק דין ולבקש מבית המשפט לבחון מחדש את החלטותיו מן העבר.

התחום העיקרי שבו הצדדים מבקשים לשנות הסכמי גירושין או פסקי דין הינו תחום המזונות.

מהם התנאים לשינוי פסק דין למזונות ? 

כב' השופט א.גביזון מפרט תנאים אלה ב תמ"ש (משפחה ב"ש) 61089/07/13 פלוני נגד אלמונית,קטין,קטין,קטין,קטין, דינים משפחה 2014 (131) 502 (10/07/2014):

"ראה לעניין זה פסק דינו של בית המשפט העליון מיום 13/6/94 בע"א 4515/92 שטיין נ' שטיין לפיו:" כאשר מדובר על מזונות שנקבע בהסכם בין הורים, אין לשנות את המזונות כפי שנקבעו על נקלה אלא אך ורק במקרים בולטים. הסכם גירושין הוא בגדר הסדר כולל של נקודות רבות שבמחלוקת ויש לבחון אותו כשלמות אחת. יש לנסות ולהקנות לו יציבות ואמינות כדי לטפח הסדרים מוסכמים בין בני הזוג שנפלה ביניהם מחלוקת שאינה ניתנת ליישוב, אחרת לא יהיה ערך להסכם גירושין וכל הסכם יהיה רק שלב ביניים עד לפניה חוזרת לבית המשפט. סיכומו של דבר, אפשר לשנות גם סכומים של דמי מזונות שהוסכם עליהם בחוזה בין ההורים, אולם בטרם יוכרע בכך דרוש שיכנוע חזק שאכן יש שינוי מהותי בנסיבות המצדיק התערבות במה שהוסכם".

לעניין זה יפים גם דבריו של כבוד השופט פאול שטרק בתמ"ש ( ת"א ) 37701/06 ב.א נ' ב.ש עת סבר כי " לטעמי יש הבדל עצום בין הפחתת מזונות שנקבעו בפסק דין לאחר שמיעת ראיות, לבין מזונות שנקבעו במסגרת מו"מ להסכם גירושין. כאשר מדובר בפסק דין שניתן לאחר שמיעת ראיות, אין ביכולת ביהמ"ש לאזן בדייקנות מספקת תנודות החיים הכלכליים הצפויים והבלתי צפויים של ההורים. לכן , פסה"ד מבוסס בנתונים ובצרכי הקטינים הידועים באותו עת לכל הצדדים עם ניסיון להתחשב בעתיד, מבלי שהשופט מתיימר להיות נביא בישראל.״

יוסף כי, כאשר נקבעים המזונות בהסכם גירושין, היכולת לשנות של סכום המזונות ואת הסכמות הצדדים מורכבת יותר, כיוון שההורים עצמם הסכימו לסכום המזונות במודע ומתוך בחירה חופשית, וההורים מודעים היטב ליסודות רמת החיים שסיפקו לילדיהם..

לקבלת ייעוץ משפטי

השאירו פרטים ונחזור בהקדם

אולי יעניין אותך גם...

צוואה

מהי צוואה כשרה ומתי ניתן לפסול צוואה?

הסתלקות מעיזבון

עד מתי ניתן לוותר על חלקי בירושה של אדם קרוב ?
האם הוויתור הוא כללי או ספציפי עבור אדם מסויים ?

תביעת גירושין

תביעות גירושין הן אחד ההליכים המורכבים במשפט הישראלי , מהי כתובה? גט? כיצד מחשבים מזונות?

לקבלת שיחת יעוץ אישית

ללא התחייבות!

או מלאו את הטופס:

פתח שיחה
1
לשיחה מהירה
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם האפשרי נשמח לעזור בכל בעיה ולענות על כל שאלה...!
Call Now Button